სასარგებლო

ადრე / შემდეგ: ქვის შენობის წარმატებული რეაბილიტაცია და მისი მიწოდება

ადრე / შემდეგ: ქვის შენობის წარმატებული რეაბილიტაცია და მისი მიწოდება



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

როგორ უნდა მოხდეს ძველი შენობის რეაბილიტაცია მისი გახსნილზე გახსნით, ისარგებლოს ლამაზი მოცულობებით და მაქსიმალური შუქით? ეს არის გამოწვევა, რომელიც ალიქს კეირონმა მიიღო, Montpellier– ში Notes de სტილის სააგენტოდან. კოლოსალური პროექტი, ძველის ხიბლი თანამედროვე დიზაინთან აერთიანებს. აღმოაჩინეთ ეს ადრე / შემდეგ რაც თქვენ ოცნებობს! ფართობი: 280m². სააგენტო: სტილის ნოტები. ბიუჯეტი: 300,000 ევრო.

ძველი და ბნელი სახლის რეაბილიტაცია

სამუშაოების დაწყებამდე, მე -18 საუკუნის კორპუსმა, რომელიც ქვისგან იყო გაკეთებული, ქალაქსა და ქვეყანას შორის, წარმოდგენილი იყო დეკორაცია ხიბლი, და პატარა ბნელი ოთახი ცუდად იყო განაწილებული. მას ჰქონდა დიდი ზომის ნაგავი, სახურავთან და ტერმიტით დაზიანებული სახურავის საცობებით. იდენტურად განახლებულია, ამჯერად ის მოიცავს საიზოლაციო პანელების მიერ საიზოლაციო მასალებს. ელექტროენერგია და სანტექნიკა: ყველაფერი უნდა გამოსწორებულიყო. არქიტექტორმა ისარგებლა ქვედა სართულზე გათბობის დაყენების შესაძლებლობა. შენობის ქვები უნდა გაიწმინდოს და შეერთებოდა. მათ ხელახლა შეაკეთეს და დანარჩენი ფასადი შეირყა. ასევე შეიცვალა სადურგლო, ფანჯრები და ფრანგული ფანჯრები ანტრაციტის ნაცრისფერი ალუმინის საშუალებით. დაბოლოს, ყველა დანაყოფი, ყალბი ჭერი და იატაკი, ძალიან ცუდ მდგომარეობაში, დანგრეული და აღადგინეს. ეს მთელი მოცულობა მთლიანად გამოიფინა, რის გამოც მხოლოდ წინა კედლები დარჩა.

ქვის ნაგებობა, ცუდ მდგომარეობაში, მაგრამ ლამაზი დაპირებებით სავსე.

უფრო დიდი მოცულობები და მაქსიმალური შუქი

ფართები მთლიანად იქნა რესტრუქტურიზებული, რომ სახლსა და მის გარედან ღიობი გახსნას, სურათის ფანჯრების დამონტაჟებით. მთავარი იდეა? შექმენით მოცულობა და მაქსიმალურად შემოიტანეთ შუქი სახლში. ნაგავში მოთავსებულია ორი ღიობი, რომელიც წარმოადგენს ბუნებრივი შუქის ერთადერთ წყაროს დიდი დაფნის ფანჯრების წყალობით, ისე, რომ არ მოხდეს ვიზუალურად გაზრდის მოცულობის 94 მ 2 მოცულობას. ჩვენ საბურღი და სახლს შორის გავაბრაზეთ, რომ მაქსიმალურად გავხსნათ "დღის" ნაწილი. ძველ ფარდულში ახლა სახლის მთავარ შესასვლელს ვპოულობთ საგარდერობო, ოფისი და მისაღები ოთახი. ანტრესოლით, ბიბლიოთეკა და სტუმრების საძინებელი. სახლის მხარეს, 30 მ 2 სამზარეულო / სასადილო ოთახი, სამრეცხაო, საკუჭნაო და სამაგისტრო კომპლექტი საძინებლით, გასახდელი ოთახი და აბაზანა. ზედა სართულზე კიდევ სამი საძინებელი და სააბაზანოა.

დიდი მოცულობები, შუქით მოცურული და მომხიბვლელი.

უძველესი და თანამედროვეების წარმატებული ქორწინება

მომხმარებელს სურდა დეკორი, რომელიც თანამედროვეს ძველთან აერთიანებდა. მასალის არჩევანი, ძირითადად, ხის და ლითონის არჩევანი, შესაბამისად, გაკეთდა რეგიონისთვის დამახასიათებელი ხის ფერმენტების წყალობით, ძველი ქვისგან. მეპატრონეებს სურდათ რეციკლირებული და მოდერნიზებული სამაშველო ავეჯის (უჯრის გულმკერდის, სკამების და პატარა მაგიდების) გაერთიანება ჭრელი მორთულობით (როგორც სახლის სარკეების უმეტესობა და სხვა პატარა ობიექტები). მისაღები ოთახისთვის მათ შეარჩიეს Wood and Rags- ის ავეჯი. სავარძლები, სკამები და ყავის მაგიდები Maisons du Monde– დან მოდის. დეკორი და შუქები იყიდა ლეროი მერლინიდან და იკეიდან. შესანიშნავი ნაზავი და სტილების შესაბამისი თამაში, რომელიც იდეალურად მუშაობს ანტრესოლით და მეტალის კიბით, კანოპებითა და დაფნის ფანჯრებით. შესრულებული სამუშაოს მთავარი უპირატესობაა აღდგენილიყო მთელი მისი კეთილშობილება მე -18 საუკუნის ამ მშვენიერი კორპუსის მიმართ.

ხის და მეტალის გარშემო გაფორმება ძველი და თანამედროვე.

ანტრესოლით მოპოვება დამატებითი კვადრატული მეტრი

ამ გარდაქმნის კიდევ ერთი დადებითი მხარეა სახლის ზედაპირის მნიშვნელოვნად გაფართოება. პირველ რიგში არსებულ საცხოვრებელ სახლთან ინტეგრაციით, დამატებით 135 მ 2-ზე მეტი, შემდეგ კი ნაგვში ანტრესოლით ანტრესოლით. ლითონის კონსტრუქციით და ხის იატაკით, ანტრესოლი მასპინძლობს სემინარს ბიბლიოთეკის და ოფისის / სტუმრების საძინებლით. ის ასევე იძლევა წვდომას სახლის ნაწილის პირველ სართულზე. სახურავის ფანჯრები დამონტაჟებულია ისე, რომ შუქი სრულად შედის. მთელი სახლს გიჟურ ხიბლს ანიჭებს. სამუშაოს შედეგი? ერთ წლიანი სამუშაო სახლი სახლისთვის, რომლის საერთო ზედაპირია 280 მ 2, მოდერნიზებულია და განახლებული.

ხის და ლითონის ანტრესოლი ქმნის დამატებით საცხოვრებელ ადგილს და სასიამოვნო პერსპექტივას.